Why work with us?

De voordelen van werken met Everest outsourcing.

Outsourcing is in het begin altijd een beetje spannend. Je geeft je vertrouwen aan een partner, terwijl je nog maar aan het begin staat van een samenwerking. Toch zal je al snel zien dat, met de juiste partner, deze manier van werken enorm veel voordelen kan opleveren:

1. Outsourcing via Everest is kosteneffectief

Veel ondernemingen denken nog steeds dat iemand die, bijvoorbeeld, fulltime voor jouw onderneming werkt op basis van een outsourcing overeenkomst meer kost dan een gemiddelde werknemer. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Zie het eerder als het kunnen inzetten van de juiste middelen om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Daarnaast is het financiële aspect een stuk eenvoudiger: De persoon in kwestie werkt een afgesproken aantal uur per week voor jouw onderneming en in ruil betaal je aan het eind van de maand de factuur. Simpel en duidelijk. Bij een werknemer in loondienst komt hier natuurlijk enorm veel bij kijken, denk maar aan heel wat administratie, belastingen, extralegale voordelen, dertiende maand, vakantiegeld, en de bijkomende menselijke factoren zoals ziekte/ afwezigheid of motivatie.

Het inzetten van de juiste middelen om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken kan van belang zijn voor uw bedrijfsprocessen.

2. Je haalt expertise en ervaring binnen

Natuurlijk zijn er posities en functies waar je mensen met minder ervaring kan laten openbloeien tot trouwe werkkrachten met elk jaar steeds meer kennis. Toch wil je op sommige posities die expertise, kennis en ervaring meteen. Outsourcing is dan ook de manier om de juiste mensen binnen te halen voor de juiste positie. Mensen met een lijst aan referenties en een rugzak aan ervaring, die vaak in loondienst erg kostelijk zijn, kunnen via outsourcing toch dezelfde input hebben in jouw organisatie.

3. Je behoudt de continuïteit

Nogmaals, vast personeel in loondienst is absoluut noodzakelijk voor een bedrijf. Maar elke ondernemer weet: Iemand in dienst staat gelijk aan betaald en onbetaald verlof, zwangerschappen, ouderschapsverlof, tijdelijke werkonbekwaamheid, noem maar op. Allemaal zaken die goed zijn. Je mensen verdienen dit! Aan de andere kant maakt dit het er niet eenvoudiger op wanneer de planningen gemaakt worden. Bij outsourcing hang je veel minder af van deze onvoorspelbaarheden. Moest iemand, die enkele dagen per week via Everest outsourcing in je onderneming werkt, plots uitvallen, dan is de oplossing en vervanging snel gegarandeerd.

Outsourcing helpt je onderneming bij het binnenhalen van kennis en expertise en deze zo efficiënt mogelijk in te zetten.

4. Outsourcing maakt je bedrijf weerbaar

Als ondernemer weet je dat je vaak voor onverwachte veranderingen staat. Niemand kan de markt nog voorspellen. Meer en meer werknemers gaan op zoek naar een betere work-life balance, willen andere doelstellingen behalen die niet meer passen binnen uw bedrijfscultuur en gaan op zoek naar andere opportuniteiten. Voor ondernemingen wordt het dan weer interessant om enkele van deze posities in te vullen via outsourcing, om op die manier beter voorbereid te zijn voor de volgende grote verandering.

Door alle randactiviteiten weg te nemen en te focussen op het takenpakket kan je een snellere, aangenamere en efficiëntere groei garanderen.

5. Focus op de kerntaken

Tenslotte is outsourcing een manier om de focus te behouden op de inhoud en wat belangrijk is voor jou. Door alle randactiviteiten weg te nemen en te focussen op het takenpakket kan je een snellere, aangenamere en efficiëntere groei garanderen. Mensen die via uitbesteding voor je werken, doen hun job en aan het einde van de maand betaal je de factuur. Verder vallen ze niet onder jouw onderneming. Uiteraard zijn deze mensen wel betrokken en loyaal, maar administratief gezien zorgen ze voor een stuk minder ‘busy-work’.

Samen kijken wat onze experten voor jouw onderneming kunnen betekenen?
Neem contact op

Samen kijken wat onze experten voor jouw onderneming kunnen betekenen?

MAAK EEN AFSPRAAK

Contacteer ons